Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Látogató számláló
0
1
3
4
2
8
4
Termék részletek


Cobi Small Army World War II , Sturmpanzer VI Sturmtiger 2513

Raktárkészlet: 0 db
Cobi Small Army World War II , Sturmpanzer VI Sturmtiger 2513
 • Cobi Small Army World War II , Sturmpanzer VI Sturmtiger 2513
 • Cobi Small Army World War II , Sturmpanzer VI Sturmtiger 2513
12 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 390 Ft
Nincs raktáron
Termék neve: Cobi Small Army World Of Tanks Cobi Small Army World War II , Sturmpanzer VI Sturmtiger SturmMörser RW61 L/5.4
535 elem
2 figura – Német harckocsizó , német katona
Korhű fegyverek: Panzerfaust 60M,
Korhű matricák német nyelven
Összeszerelési útmutató
Kiváló minőség
Korhű modell
World Of Tanks licenc
A harcjármű méretei: 225mm x 125mm x 140mm (hosszúság x szélesség x magasság)
Ajánlott életkor: 8+ 
Gyártó : COBI Lengyelország
 • A Sturmtiger („Rohamtigris”) egy általános elnevezése volt a második világháborúban használt német rohamlövegnek, amelyet a Panzer VI Tiger I alvázára építettek és egy nagy tengerészeti rakétavetővel fegyvereztek fel, a 380 mm-es SturmMörser RW61 L/5.4-gyel. A jármű elsődleges feladata a gyalogság nehéz tűztámogatása volt városi területeken. Mindössze 18 járművet gyártottak, a csatában kilőtt Tigris tankok felhasználásával. A jármű ismert nevei: Tiger-Mörser, Sturmmörser Tiger, Panzersturmmörser és Sturmpanzer VI Sturmtiger.
  A fő fegyverzet egy 380 mm-es Raketenwerfer 61 L/5.4 volt, egy hátsó töltésű rakétavető, ami rövid hatótávolságú rakétahajtású, szárnystabilizált lövedéket használt.

  A nagy tömegű lövedékeket a rohampáncélos tetejére szerelt emelővel lehetett a járműbe emelni. A Sturmtiger főfegyverzetét vízszintesen 20-20 fokos, függőlegesen pedig 0-85 fokos szögtartományban lehetett kitéríteni. A fegyver elsütésekor mintegy 30-40 tonnás hátralökő erő keletkezett. A rakétavető hajtógázai a csövet körülvevő nyílásokon át távoztak, mivel a gázokat a cső és a béléscső közötti résbe terelték. Ezzel jelentősen csökkentették a hátrasiklást, de – a nagy hátralökő erő mellett – a kilométerekről is jól látható torkolattűz hátrányos volt.

  A nagy fegyverzet legnagyobb hátránya az volt, hogy maximálisan 14 lőszert tudtak hozzá szállítani a jármű belsejében. A Sturmtiger belső lőszertartóiba 12 darab 380 milliméteres rakétagránát fért. Ezt lehetett növelni azáltal, hogy plusz egyet még csőre töltöttek és egyet pedig a töltő állványra helyeztek. Ez utóbbi megoldást azonban csak ritkán alkalmazták, így a legtöbb Rohamtigris 13 rakétával indult bevetésre. A Sturmtigert a rakétavető mellett felszerelték önvédelmi fegyverzettel is: a homlokpáncélzatba, a rakétavetőtől jobbra egy MG 34 típusú géppuskát építettek. A jármű oldalpáncélzatán is kialakítottak egy-egy lőrést, hogy szükség esetén a személyzet tagjai (általában MP 40 típusú) géppisztolyaikkal vagy más gyalogsági fegyverekkel kilőhessenek a járműből.

 • warranty
  12
  delivery_cost
  1490
  ean_code
  5902251025137
  Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  2513
  Tömeg
  800 g/db
Webáruház készítés